Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що з наступного року обслуговувати польоти над Україною та на міжнародних рейсах будуть літаки, яким не більше 20 років.

Про це він заявив на брифінгу 3 липня.

"Щодо технічного стану літаків, ми домовилися, що з наступного року максимальний вік літака, який експлуатується в Україні чи на міжнародних напрямках буде складати не більше 20 років", - сказав міністр.

Він додав, що уже 2 роки як Україна зіткнулася з різким збільшенням авіаперевезень.

"Протягом найближчих 2 тижнів Державіаслужба проведе повну технічну ревізію, тих літаків, які використовуються насамперед у нерегулярних перевезеннях. І прошу нікого не ображатися, якщо деякі з них будуть визнанні такими, що не відповідають належному технічному стану", - заявив Омелян.

Міністр сказав, що "все, що старше 20 років, літати в Україні не матиме права".

За його словами, зараз в Україні є літаки, яким більше 35 і 40 років.

"Ми сьогодні обговорювали можливість введення так званого "інспектора Фреймут" для перевірки стану салонів, бо, інколи, саме салон не відповідає санітарним нормам, особливо старих літаків", - додав він.

Омелян обіцяв, що до кінця тижня на сайті Мінінфраструктури і Державіаційної служби розмістять рейтинг авіакомпаній.

"Рейтинг буде оновлюватися кожного місяця. Кожен громадянин, туроператор, турагентство зможе побачити якісну аналітику з якою частотою виконується рейс, як часто є запізнення і обрати чи заплати на 50 доларів дорожче за путівку і мати вчасний виліт, чи зекономити і провести певний час в аеропорту прибуття чи відбуття", - сказав міністр.

3 липня відбулася нарада представників авіакомпаній та туристичних операторів за участю Омеляна.

Джерело

2ogoloshenya