Результат пошуку зображень за запитом "муженко"

Президент РФ Володимир Путін присвоїв частинам російської армії назви українських міст, бажаючи вкрасти чужу історію і славу, зазначив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко.

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко сказав, що присвоєння частинам російської армії назв українських міст ніяк не впливає на Збройні сили України, які мають власні військово-історичні традиції.

Про це він написав у Facebook. "Своїми рішеннями росіяни продовжують свою давню традицію – красти чужу історію та славу. Це маркування території та озвучування претензій на землі інших народів, до яких Росія немає ніякого відношення. Це чіткий сигнал нам і світу, що агресор не збирається зупинятися на Донбасі і в Криму. Він також спрямований на мобілізацію проросійських сил на території України", – заявив начальник Генштабу. Він підкреслив, що традиції сучасної російської армії є сумішшю російсько-імперських та радянських міфів, а для ЗСУ усвідомленням цього став 2014-й, коли кожен із солдатів зробив свій вибір. Муженко також повідомив, що підписав наказ Генерального штабу, який чітко регламентує дотримання командирами всіх рівнів управління виконання закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону їхньої символіки". 

 

30 червня президент РФ Володимир Путін підписав низку указів, якими перейменував частини російської армії, присвоївши їм назви українських міст. Зокрема, почесне найменування "гвардійський Львівський" тепер носить 6-й танковий полк російської армії, 163-й танковий полк дістав назву "гвардійський Ніжинський", а 68-й танковий полк перейменовано в "гвардійський Житомирсько-Берлінський". 

Джерело

2ogoloshenya