Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Юрій Бойко: За таке життя, в якому зараз опинилися українці, треба «дякувати» цій владі, яка відмінила державне регулювання цін, розказала, що у нас вільний ринок, сюди прийдуть іноземці, і ми заживемо краще. Ніхто не прийшов, а люди стали жебраками на своїй землі.

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко під час спілкування з селянами Сумщини.

«За таке життя, в якому зараз опинилися українці, треба «дякувати» цій владі, яка відмінила державне регулювання цін, розказала, що у нас вільний ринок, сюди прийдуть іноземці, і ми заживемо краще. Ніхто не прийшов, а люди стали жебраками на своїй землі», - сказав Юрій Бойко у ході робочої поїздки до Сумщини.

На зустріч з опозиційним політиком в с. Есмань Глухівського району зібралися близько 300 людей, для яких дуже болючим питанням є низькі закупівельні ціни на молоко, які зараз становлять 3,5 грн за літр.

«Ситуація страшна. Люди у розпачі і не знають, що їм робити. Крім того, що молоко вдвічі дешевше води, з 1 липня 2018 р. вступають у силу ще й нові стандарти якості молока. Ми будемо вимагати від уряду перенести ці строки до того часу, доки люди не отримають доїльні апарати. Ніхто не проти нових стандартів, але сприяти селянам у придбанні обладнання – це обов’язок влади. Треба допомагати тим, хто сьогодні годує країну і працює на селі. Нинішній же уряд не займається сільським господарством, реальним сектором економіки, промисловістю, не допомагає людям, а бігає світом за кредитами», - підкреслив Юрій Бойко.

Він зазначив, що перехід на європейські стандарти – можливо, і правильний напрямок, але для цього потрібно було б щось робити.

«Держава прийняла зобов’язання з переходу на жорсткі вимоги щодо якості молока ще в червні 2015 року, а щось робити з цього приводу почали тільки зараз. Уряд був зобов’язаний допомогти адаптуватися до них дрібним господарствам і приватникам, яким особливо важко виживати в нинішніх умовах. Але не робив цього майже 3 роки. Тепер має намір за декілька місяців кардинально перебудувати їх роботу», - сказав народний депутат.

Юрій Бойко пообіцяв селянам, що вже з наступного понеділка буде підготовлено відповідний депутатський запит щодо відтермінування вступу в силу нових державних стандартів якості молока.

«Така ініціатива цієї влади є нищівною для українського села, яке і так переживає зараз важкі часи. Перед тим, як запроваджувати будь-які нововведення, необхідно створювати умови, щоби люди встигли адаптуватися. А не навпаки. Тому ми зробимо все можливе, аби захистити простих українців, захистити селян», - резюмував Юрій Бойко.

 

Джерело

2ogoloshenya