Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

За представниками нідерландської місії, яка приїжджала в Україну для розслідування катастрофи рейса MH-17 на Донбасі, здійснювали масштабне спостереження одночасно Україна і Росія.

Про це повідомляє ТСН.

Зазначається, що поліцейські, військові та дипломати, які брали участь у розслідуванні катастрофи Боїнга на території України, прослуховувалися в їх готельних номерах. Крім того, на їх гаджети нібито встановлювалося шпигунське програмне забезпечення. Водночас у Нідерландах зауважили, що хоча шпигунство з боку України, яка входить в міжнародну команду слідчих, є дуже чутливим питанням, спостереження з боку російських спецслужб було більш структурованим і великим.

У зв’язку з цим нідерландська опозиція вимагає роз’яснень від України. “Важливо, що це вийшло на поверхню, Нідерланди повинні заявити Україні: цього не повинно бути. Ми на одній стороні і нам не слід працювати із секретною порядком денним”, – заявив депутат від Зелених лівих Воріт ван Ойк.

У спільній відповіді прокуратури, поліції, Міністерства юстиції та безпеки, МВС і МЗС, а також Міноборони Нідерландів говориться, що “можливо, інші сторони хотіли зібрати розвіддані” тому, що літак розбився “в зоні конфлікту, де грають роль великі геополітичні інтереси”. У заяві додали, що членів місії “постійно попереджали про можливість прослуховування”.

2ogoloshenya