Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Фінал Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі пройде 21 липня в Москві і дасть старт Міжнародному дню боксу.

Про це на прес-конференції повідомив генеральний секретар Федерації боксу Росії Умар Кремльов. За перший в історії Кубок Мухаммеда Алі, а також звання абсолютного чемпіона світу, позмагаються українець Олександр Усик і росіянин Мурат Гассієв. Кожен із суперників володіє двома чемпіонськими поясами.

Новина шокувала українських уболівальників. Враховуючи всі "політичні" і боксерські подробиці, такий бій справедливо було б провести на нейтральній території. Тоді справді визначився б найсильніший крузер планети. Проте після тривалих переговорів російській стороні таки вдалося "дотиснути" організаторів суперсерії, компанію Comosa AG. І нас очікує не боксерська, а політична подія, у якій росіяни не мають права програти.

У разі більш-менш рівного бою і прогнозованої в такому разі перемоги Гассієва, Усику, мабуть, не варто очікувати співчуття від українських уболівальників. Єдине, що виправдає у спортивному сенсі цей крок, буде його перемога

Якщо раніше фаворитом двобою вважався український кримчанин, то проведення бою у столиці Російської Федерації кардинально міняє розклади. Ще до стартового гонгу Усик дає Гассієву фору у 2-4 очки. А враховуючи те, що нокаутувати осетина виглядає справою майже нереальною, йому доведеться переконливо вигравати більшість раундів. Зробити це буде вкрай складно. А з таким налаштуванням у голові і роботою "на запас", ще й простіше буде нарватись на контратаку.

Першим дзвіночком про те, що російські організатори знайшли дієві аргументи для команди Усика і самого боксера стала минулотижнева заява Олександра про те, що він та його команда готові до бою в Москві, якщо так вирішать організатори суперсерії. І це могло стати додатковим аргументом для російської сторони в переговорах з компанією Comosa AG. Мовляв, українці не проти, чому ж ви в такому разі не хочете давати нам право проведення фіналу. Рішення організаторів суперсерії не забарилося.

Тепер потрібно дочекатися коментарів команди Усика, яка має розуміти, що погоджуючись на бій у Москві, вона дає в руки росіянам – а фактично Володимиру Путіну – ще одну подію планетарного масштабу, після Кубку світу з футболу, і все, що з цим пов'язане. А це – чергова можливість продемонструвати світу свою велич, а заодно інформаційно перекрити війну, утримання політв'язнів, порушення прав людей.

І ще одне. В разі більш-менш рівного бою і прогнозованої в такому разі перемоги Гассієва, Усику, мабуть, не варто очікувати співчуття від українських уболівальників. Єдине, що виправдає у спортивному сенсі цей крок, буде його перемога.

Усик і Гассієв не знають поразок на профі-ринзі. Усик виграв 14 боїв, 11 нокаутом, Гассієв – 26 боїв, 19 нокаутом.

Джерело

2ogoloshenya