Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Предстоятель Української Православної Церкви Київського патріархату Філарет вважає футбольних уболівальників "духовно ураженими люди".

"Церква дивиться на це, як на залежність людини від гріха. Це раби гріха. Наприклад, фанати – це духовно уражені люди. Ви подивіться на нього. Він несамовитий, кричить, Бог знає що робить. Може розумна людина допускати таке? Не може. А якщо вона допускає, то цією людиною керують інші почуття - гріховні. Вона не може позбавитися від цих гріховних почуттів. А раз не може, то вона стає рабом цих почуттів", – вважає предстоятель УПЦ КП.

На ремарку, чи може вболівальник одного дня піти на футбол, а наступного – в церкву, Філарет зазначив: "Може, якщо буде спокійно дивитися".

"Бо змагання, не футбольні, звичайно, були і в часи святих апостолів. Апостол Павло часто приводив приклади змагання на різних заходах для того, щоб і ми так змагалися в духовному житті. Тобто він ці змагання не відкидав", – каже патріарх.

"Самі змагання не мають нічого поганого, але змагатися треба у доброму. Змагатись у спорті – це змагатись за здоров'я. Це позитивно. А коли змагання приводить до душевного розладу, то це вже зло. І це ми не благословляємо".

На запитання, чи дивиться він сам футбол, патріарх відповів заперечно.

 

Кубок світу з футболу 2018 року має пройти в Росії з 14 червня по 15 липня.

Джерело

2ogoloshenya