Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Звільнення Донбасу розпочнеться з того, що на окуповані території зайде оціночна місія ООН.

Вона має визначити контингент і чисельність миротворців, впевнений радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олександр Левченко. Про це повідомив "Апостроф".

"Наше завдання в тому, щоб вирішити це (ситуацію на Донбасі, - ред.) мирним шляхом. Яким чином це можна зробити? Керуючись Мінськими домовленостями і майбутньою резолюцією Ради безпеки ООН. Очевидно, її прийняттю повинна передувати оціночна місія ООН. Умовно кажучи, 100-200 фахівців протягом місяця повинні моніторити ситуацію на тимчасово окупованій території.

Якщо ухвалять резолюцію в нашому випадку, то там мова про те, що завдання транзитної адміністрації - передати владу в руки уряду України, тому елементи співпраці повинні вітатися", - сказав Левченко.

Тим часом російська сторона у Тристоронній контактній групі (ТКГ) не погодилася на пропозиції України щодо виконання безпекового блоку Мінських угод.

Джерело

2ogoloshenya