Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Пов’язане зображення

У вівторок, 12 червня, в Україні почали діяти нові правила для тих, хто переказує гроші на закордонні рахунки.

Нацбанк вніс корективи до Правил здійснення за межі України та в Україні переказів фізичних осіб за поточними валютними неторговельними операціями та їх виплати в Україні, повідомляє прес-служба.

Тепер кошти можна перевести, використовуючи так звані безпаперові технології, тобто, користуючись тільки електронними копіями необхідних документів. Окрім того, регулятор розширить коло учасників цього ринку, в касах якого можна буде отримати переказ з іншої країни.

Банки та їхні клієнти тепер можуть використовувати сучасні комунікаційні технології Paperless під час переказів іноземної валюти.

Згідно з новими правилами, клієнт банку може подавати електронні копії підтверджуючих документів, аби перевести іноземну валюту за межі України з поточних рахунків в іноземній валюті. А банки зможуть створювати електронні копії підтверджуючих документів фізосіб для перекладу в паперовій формі для їх подальшого зберігання.

Фізичні особи отримують можливість за допомогою міжнародної платіжної системи ініціювати в гривні переказ в іноземній валюті за межі України.

Також переказ, ініційований з-за кордону в іноземній валюті, за рішенням відправника можна отримати в Україні в гривні. Тобто в валюті, відмінній від валюти ініціювання.

2ogoloshenya