Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "юрій бойко"

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко в ефірі телеканалу "Прямий", коментуючи ситуацію з черговими вимогами МВФ до України.

"Сьогодні вимоги МВФ вже зайшли так далеко, що це стало загрозою соціальній ситуації у нас в країні. Зараз вони вимагають ще більше підняти тарифи на газ та скоротити бюджетні витрати, тобто обрізати людям соціальні виплати і пільги. Ми не можемо піти на це. Головна помилка уряду полягає у тому, що коли приймалася програма співробітництва з МВФ, вони повинні були проаналізувати досвід співпраці з фондом інших країн світу. У 33-х із 92-х випадків такої співпраці досвід був негативним, а в 8-и країнах взагалі відбулися революції, і сталося це як раз тому, що вони сліпо йшли на вимоги МВФ. Програма співробітництва з цією міжнародною установою працює тільки тоді, і успішні країни це показали, коли крім МВФ країні дають кредити й інші міжнародні фінансові установи. Тоді в комплексі все це працює. А у нас цього немає, тому потрібно або припинити цю програму, або залучати інші фінансові інституції на додаток до МВФ. Тільки ця програма нас не витягне",заявив Юрій Бойко.

Народний депутат порівняв МВФ з великим калькулятором, який відокремлений від емоцій, і саме тому його вимоги часто негативно впливають на соціальну сферу держав, з якими він співпрацює.

"Вихід тільки один: підіймати наш реальний сектор економіки, підтримувати вітчизняні підприємства, лобіювати їх на зовнішніх ринках, створювати робочі місця, підіймати реальну зарплату в країні і не йти шляхом підвищення тарифів. Адже підняття тарифів – це була величезна помилка попереднього уряду, яку продовжив і нинішній. Зробивши це, влада підсадила всю країну на субсидії, яких вже не вистачає, і вони починають їх обрізати. Є взагалі дикі випадки, коли, наприклад, сім’я, де шестеро людей, живе на 122 квадратах – і все, вона вже немає права на субсидію, а людина, яка живе одна у 119-ти квадратах – має. Або якщо людина має «Ланос» 4-річний, то вона вже також немає права на субсидію, а особа з 6-річним «Бентлі» – має. І таких випадків дуже багато. Вони всі є наслідком бездумного підняття тарифів і непродуманого обрізання соціальних виплат. Це все шлях до кризи неплатежів, яка вже і так фактично настала. Таку ситуацію потрібно терміново змінювати. І в першу чергу треба зменшити діючи тарифи мінімум вдвічі, бо не може вся країна сидіти на субсидіях і в боргах", – підкреслив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

 

2ogoloshenya