Російські ракетні війська зможуть нанести удар по будь-якій точці України, зазначив секретар РНБО.

У кордонів України стоїть величезне військо Росії, яке складається з декількох армій і ракетних військ, здатними вдарити по будь-якій точці України. Про це під час панельної дискусії в рамках експертного форуму в Києві розповів секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Де знаходяться основні сили (ворога)? На превеликий жаль, протягом останніх двох років побудована потужна військова інфраструктура вздовж нашого кордону, і російське військово-політичне керівництво оперує проти України не батальйонами, що не бригадами, які не дивізіями, а арміями", - сказав він.

У кордонів України стоїть кілька армій Росії та ракетні бригади", - Турчинов.

"Основна ударна сила на сході - 8-а армія Південного військового округу ЗС РФ. Але вони вважають, що цього недостатньо і в резерві цієї армії знаходяться 49-а 58-а армії Південного військового округу ЗС РФ. Для нас дуже небезпечно, що всі ці підрозділи забезпечують дві - 6-а 4-а армії ВПС РФ. На півдні над Україною "нависає" 20-а армія Західного військового округу ЗС РФ і в резерві вони мають 1-у танкову армію. Уздовж наших кордонів розташовані чотири ракетних бригади, мають на своєму озброєнні потужні, сучасні ракетні комплекси "Іскандер", - підкреслив секретар З НБО.

Він додав, що ракетні системи С-400, розташовані в Криму, можуть знищувати повітряні сили практично по всій території країни, а росіяни зможуть наносити ракетні удари по будь-якій точці України.

Також в рамках цього форуму Турчинов розповідав, що Росія змінила тактику війни проти України. Він вважає, що Росія не має наміру припиняти війну проти України, про що свідчить ескалація ситуації на Донбасі, і має намір дестабілізувати ситуацію всередині країни.

Джерело

2ogoloshenya