Результат пошуку зображень за запитом "рада"

Верховна Рада прийняла в цілому президентський законопроект про створення Вищого антикорупційного суду (№7440).

Про це пише "Обозреватель".

За відповідне рішення у другому читанні проголосували 315 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Документ, позначений як невідкладний, був зареєстрований у Раді 22 грудня 2017 року і ухвалений у першому читанні 1 березня.

21 травня законопроект був схвалений комітетом парламенту з питань правової політики.

В цілому при підготовці до другого читання депутати подали 1927 поправок до документа, розгляд яких парламент почав ще 22 травня.

Для прийняття законопроекту також необхідно було досягти компромісу з МВФ в питанні права вето при призначенні суддів. ЗМІ повідомляли, що остаточного компромісу не було досягнуто.

Від результату голосування залежали стосунки України зі світовими партнерами і фінансовими інституціями, зокрема Міжнародним валютним фондом. Ціна волевиявлення нардепів - мільярди доларів, ризик дефолту, репутація країни і доля європейських прагнень всіх українців.

Нагадаємо, створення Антикорупційного суду є одним з основних вимог Міжнародного валютного фонду для надання Україні чергового траншу.

15 грудня 2018 року президент Петро Порошенко анонсував внесення на розгляд Верховної Ради законопроекту, який він особисто запропонував.

Глава держави заявляв, що створення суду можливо відбудеться вже до кінця 2018 року.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що подасть у відставку, якщо депутати не приймуть закон.

Крім того 5 червня Державний департамент США підтримав МВФ, нагадавши Україні про важливість створення Антикорупційного суду. Також, посли країн G7 призвали Верховну Раду прийняти закон.

2ogoloshenya