Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Останнім часом колектори почали гурутвати загони так званих тітушок та наводити справжній жах на людей.

Колекторські компанії частіше за все вдаються до незаконних та навіть жорстоких методів, щоб вибити борги з українців. Часто люди отримують погрози, громадян гноблять перед сусідами та набридають родичам. Правоохоронці ж у свою чергу запевняють, що такі колектори постануть перед судом та будуть покарані.

Як в Україні працюють колекторські компанії

Молода мама Світлана розповіла нам, як одного вечора виявила в під'їзді безліч оголошень про те, що винна гроші банку.

"На початку травня до мене почали телефонувати колектори. Виявляється, мій чоловік, з яким ми не живемо разом уже півроку, заборгував за кредитною картою. Вони називають суму 19 тисяч гривень. Я їм ввічливо пояснила, що ми давно роз'їхалися, і я не знаю, де він. Але вони виставили ультиматум: або я сама сплачую борг, або знаходжу його і змушую платити. А ввечері весь під'їзд був обвішаний папірцями: що "кредитор" розшукує мого чоловіка. А на самих дверях в мою квартиру був напис: "Банк має намір забрати цю квартиру за борги". Весь будинок тепер про це знає і мені дуже соромно перед сусідами", - каже Світлана.

Світлана – молода мама, у неї півторамісячне немовля, а тепер через постійні переживання та стрес у жінки зникло молоко. За добу Світлана звернулась до правоохоронців та банку.

Однак вже зовсім скоро негідники дісталися до її сторінки в соцмережах та почали писати її друзям та знайомих про її борги перед фінустановою.

Наступного дня в її під'їзді з'явилися нові наклейки.

"Там було написано, що я проживаю за цією адресою і є боржником банку. Мовляв, сусіди, допоможіть мені, скиньтесь грошима, хто скільки може". Я знову зателефонувала в поліцію, вони передали це до РВВС, а звідти мені прямо сказали, що не приїдуть, я можу повторно написати заяву, але вони нічого колекторам зробити не можуть", - продовжує Світлана.

Подібні ситуації не рідкість

Схожа ситуація виникла і з киянкою Олександрою Колектори почали погрожувати не лише їй, а й її сину. І все тому, що банку винен її дядько.

"Стали мені телефонувати і погрожувати. Потім подзвонили синові і сказали, що відріжуть йому руку. Знайшли його сторінку в соцмережах, зламали, і його фото з вульгарними написами розіслали друзям", - поскаржилася нам жінка.

Згодом кривдники таки вибачилися перед жінкою.

Якщо борг невеликий і він дійсно ваш, то легше його оплатити і закрити питання. Або вийти на переговори з колекторами. З'ясувати для початку, які їхні повноваження на ваш кредит, чи є у них договір про переуступку вашого боргу від банку, уточніть про яку суму йдеться. Якщо на ваш борг накрутили ще якісь гроші, то пояснити, що платити ви будете тільки те, що повинні. Але обов'язково платити офіційно, отримавши на руки папір про оплату. Якщо вони не відстануть, тоді звертатися до суду.

Також адвокати радять в разі погроз і нападів - викликати поліцію.

Дивіться: як в нашій країні працюють колектори

Джерело

2ogoloshenya