Результат пошуку зображень за запитом "1 млн грн"

Прокуратурою Хмельниччини виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із закладів охорони здоров’я області.

Встановлено, що у січні цього року тендерним комітетом Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги, медицини катастроф Хмельницької обласної ради визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 39 тис. літрів бензину марки А-92 та дизельного палива.

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала 1 млн. грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладених договорів, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальний обсяг пального, що планується закупити зменшено майже на 3,5 тис. літрів, чим протиправно збільшено ціну за одиницю товару.

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області,  ринкові ціни на бензин А-92 та дизельне паливо з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились тільки у бік зменшення. 

Тому, з метою захисту інтересів держави, прокуратура області звернулась до суду з позовом про визнання зазначеного договору про закупівлю паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 1 млн. грн. недійсним.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Андрій Гаврилик, рішенням господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримано та позов задоволено.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

2ogoloshenya