Гарна новина для відпочивальників – ціни за відпочинок на українських морських курортах майже не змінилися з 2017 року. 

Проаналізувавши з різних джерел ціни на відпочинок на морі на півдні України, за найдешевше тижневе перебування на морі доведеться віддати понад 1000 гривень з людини – з таких цін стартують найпростіші бази відпочинку в Одеській чи Херсонській області. 



Стільки ж попросять за добу-дві за номер у хорошому готелі або за пристойну квартиру у приморському районі.

Якщо на базах відпочинку ціни не дуже варіюються, то готелі та апартаменти у липні і серпні обійдуться на кілька сотень гривень дорожче, ніж у першій половині червня або вересні.

Одеська область

Одеса-мама залишається дорогим задоволенням. Зараз зняти однокімнатну квартиру можна і за сотню, а з червня ціни підскочать учетверо. Таке житло, з усім посудом, постіллю, обійдеться від 500 гривень і вище, пише molbuk.ua.

Доба в готелі у престижному районі Аркадія зі сніданком та приватним пляжем коштуватиме від 1200 гривень і вище. Стільки ж треба віддати за квартиру. 
До слова, хороша погода посприяла тому, що курортний сезон в Одесі стартував ще кілька тижнів тому. Щоб заохотити туристів у цей період, багато власників пропонували житло по 100 гривень за добу. 

Така ж ситуація і в популярній Затоці, що за 60 кілометрів від Одеси. До 31 травня низка готелів з хорошими умовами пропонували номери по 100-120 гривень за добу. Таку ж ціну просили за проживання на простенькій базі відпочинку. З першого червня ціна зростає. Наприклад, найдешевший номер на базі в центрі Затоки за сотню метрів від моря обійдеться у 150-170 гривень за добу залежно від місяця. Найдорожчий період на українських морських курортах – з кінця червня до кінця серпня. Окремий сімейний будиночок на території можна буде зняти за 900-1500 гривень за добу. Новенький готель за п’ять хвилин від пляжу обійдеться мінімум у 400 гривень на початку червня, а в липні-серпні цей же номер коштуватиме 800 гривень за добу.

Схожі ціни й на інших популярних одеських курортах – Кароліно-Бугаз, Курортне тощо.

Миколаївська область

Відпочинок на Миколаївщині обійдеться трохи дешевше. В одному з головних місць відпочинку – курортному селі Коблеве можна знайти готелі у першій лінії і за 300 гривень, але більшість номерів коштують 500-700 гривень.
Котедж для сім’ї обійдеться у 3-6 тисяч, номер у пансіонаті навіть у високий сезон можна знайти по 100-200 гривень, але бронювати варто заздалегідь. Є також кемпінг по 60 гривень з людини за добу.
Відпочити на березі Дніпро-Бузького лиману в місті Очаків можна за 100-400 гривень за кімнату у приватному секторі. Далі на захід, берег витягується в Табірну косу, на якій утворилася курортна зона Чорноморка з десятками турбаз і маленьких котеджів. Там найдешевші будиночки обійдуться від 50 гривень з людини, кращі умови – за 300-450 гривень.
Ще одна візитівка області – Кінбурнська коса, відома ізольованістю та еко-відпочинком. Палатку в кемпінгу можна орендувати за 70 гривень, житло зі зручностями обійдеться мінімум від 150 гривень, котеджі – біля 2 тисяч.

Херсонська область

Найбільшою популярністю у відпочивальників користуються курорти Генічеськ, Скадовськ, Лазурне, Залізний Порт, а також знаменита Арабатська стрілка. Херсонщина омивається одразу двома морями, тож вибір курортів і житла – величезний.
Найдешевше житло у Залізному порту – кімнати у приватному секторі за 100-200 гривень з людини. Вартість одно- або двокімнатних апартаментів на першій лінії коливається від 500 до 1000 гривень, залежно від умов і місяця перебування. Готелі потягнуть від 300 до 3 тисяч за добу.
Схожа ситуація у Скадовську: за кімнату просять трохи менше сотні з людини, готель на центральному пляжі коштує 600-1000 гривень, залежно від сезону, в середньому до 500 гривень за добу коштує проживання на базі відпочинку. 
За півтори тисячі можна зняти будиночок на кілька кімнат в Генічеську, або платити щодобово за людину по 100-150 гривень.
На Арабатській стрілці за 200-750 гривень пропонують кімнати у приватному секторі або невеликих відпочинкових комплексах за 5-7 хвилин від моря. 

Запорізька область

Помірні ціни на проживання, харчування та розваги – причини популярності узбережжя Азова серед українських відпочивальників.
Одне з найбільших курортних міст – Бердянськ – обійдеться від 100-250 гривень за однокімнатну квартиру, розташовану за кілька хвилин ходьби від моря. Приблизно стільки ж коштуватиме проживання у санаторіях. Готелі різняться в ціні від 450 до 1500 тисяч гривень за номер. Від 2500 гривень стартують ціни на окремі котеджі на Азовському узбережжі.
На популярному курорті Кирилівка житло на самісінькому березі коштує 400-700 гривень у невеликих готелях, а хороші готелі на Федотовій косі обійдуться у 2 тисячі за ніч. Приватний сектор, як і всюди, стартує в середньому від 100 гривень за людину.
При пошуку недорогого житла у будь-якому курортному селищі або містечку, варто пам’ятати: у приватному секторі можна домовитися за приємнішу ціну, особливо, якщо ви залишаєтесь на довше.

Джерело

2ogoloshenya