Related image

Державна фіскальна служба (ДФС) внесла ряд змін до форм податкової звітності з ПДВ та порядок їх заповнення - змінилася редакція трьох додатків декларації з ПДВ: Д1, Д5 і ДС9.

Про це йдеться у наказі від 23.03.2018 № 381, який набирає чинності з першого числа місяця, наступного за місяцем його офіційного опублікування, - інформують "Українські реалії".

Аграріїв безпосередньо стосується внесення змін до додатка ДС9, яке заповнюють ті сільгоспвиробники, які претендують на дотації з бюджету. Форма додатка ДС9 зберегла ту ж структуру, що і раніше, більшість змін внесено в таблицю 1, де тепер вказується обсяг дотаційних податкових зобов'язань з зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних, без розрахунку позитивної різниці між дотаційним податковими зобов'язаннями та кредитом.

Для цього виділено два рядки. У першому вказується обсяг операцій з постачання дотаційних товарів (без ПДВ), а в другому - сума ПДВ, нарахована за операціями з поставки дотаційних товарів відповідно до обсягу поставки, зазначеним в рядку 1.

Також в шапці додатка ДС9 додано поле «06» для зазначення дати включення до Реєстру одержувачів бюджетної дотації. Ця дата повинна бути вказана в другій квитанції, яку видають сільгоспвиробникам після подачі заяви про внесення до Реєстру.

Наказ опублікований в «Офіційному віснику України» № 35 від 04 травня 2018 р, тобто починає діяти з 1 червня 2018 р.

2ogoloshenya