Українські військові розповіли про захоплення бойовиків

Бійці батальйону "Донбас-Україна" розповіли в інтерв'ю ТСН про захоплення бойовиків біля селища Гольмівського в Донецькій області.

До проросійських позицій найманців підійшли непомітно. Четверо бойовиків випивали на посту і розмовляли. "Один-єдиний вийшов зі зброєю, і то вона не була в нього напоготові, а як у постового... Він нашого старшого групи прийняв за свого", – розповів український боєць. Терористів відчитали за пияцтво на посаді й наказали шикуватися. "Вид, звичайно, у них був дурнуватий. Після того як почали їх виводити з бліндажа, напевно, один здогадався про щось і почав намагатися щось зробити... але був знищений", – повідомив ще один учасник рейду. Зауважують, що бойовики дізналися про втрати тільки вранці наступного дня, коли на пост прийшла зміна.

Уранці 21 травня штаб операції Об'єднаних сил повідомив, що пізно ввечері 20 травня розвідувально-диверсійна група 46-го окремого штурмового батальйону "Донбас" убила одного бойовика і затримала ще трьох.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією та проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію.

30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, згідно із законом про реінтеграцію Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил.

Джерело

2ogoloshenya