Результат пошуку зображень за запитом "Ефективні народні засоби, які допоможуть позбутися комарів"

Зазвичай ми нарікаємо, що місце укусу комахи свербить, однак імунна система людини може відреагувати набагато активніше.

Річ у тім, як пояснила Ребекка Рико-Гессе, професор молекулярної вірусології і мікробіології Медичного коледжу Бейлора, що реакція на слину комахи може бути несподівано бурхливою, що залежить від особливостей імунної системи людини. Не кажучи вже про те, що комарі — носії небезпечних для здоров'я збудників, і вони потрапляють в крові людини саме з укусом комахи. 

 "Почервонiння — це нормальна реакцiя органiзму на укус комахи, — сказа Експрес-онлайн Анізія Бандрівська, лікар-алерголог. — Щоб зменшити відчуття печіння, свербіж, обов'язково обробiть ранку дезiнфекцiйним розчином (горiлкою, одеколоном, перекисом водню). Це дуже важливо, адже за теплої погоди людина пiдсилено пiтнiє, i як би вона не слiдкувала за гiгiєною, на шкiрi накопичується непомiтний бруд. Потрапляючи до мiкроскопiчних ранок, вiн спричиняє токсико-iнфекцiйну реакцiю. Свідчення цього — червона пляма, пухир на місці комашиного укусу.  

Малюкам укуси варто змастити ще й спецiальним заспокiйливим препаратом (наприклад, бальзамом на основi ефiрних олiй), щоб не розчiсували ранок. Якщо ж це не допомагає, ба навпаки, симптоми наростають: місце укусу сильно почервоніло, на шкірі з'явилася кропивниця — це свiдчить про розвиток алергiчної реакцiї. I у такому разi без спецiальної медичної допомоги не обiйтися.   До речi, така реакцiя імунної системи може проявитися як вiдразу ж пiсля укусу комахи (найчастіше — оси, бджоли), так i упродовж кiлькох годин пiсля цього. Не зволiкаючи, слiд звернутися за медичною допомогою".  

"Від комарів можна захиститися. Як це не дивно, але народні методи для відлякування цих комах виявилися навіть більш ефективними, ніж синтезовані препарати. Не до вподоби цим комахам запах ромашки, лаванди, м'яти, гвоздики, — сказала Експрес-онлайн Олена Решетник, сімейний лікар. — Не любить комар і різкого запаху пижми, бузини, листя волоського горіху, черемхи. Ефірна олія цитрусових, евкаліпта також відганяє комарів. Можна злегка помастити такою олією відкриті ділянки тіла, якщо збираєтеся до парку чи лісу. Утім є застереження: ефірними оліями не можна змащуватися у сонячний день, адже їх речовини можуть спровокувати подібну на опік реакцію фоточутливості".

Джерело

2ogoloshenya