Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "ЗНО в магістратуру"

Кабінет міністрів затвердив перелік спеціальностей, за якими проведуть зовнішнє незалежне оцінювання у магістратуру.

У Центрі оцінювання якості освіти очікують до 60 тис. вступників у магістратуру, які складатимуть ЗНО.

"Не знаю, чи буде виправданою ця кількість, але дуже добре, що Центр оцінювання якості готується до найбільшої кількості. Це означає, що їхні потужності будуть на це розраховані", - каже Gazeta.ua освітній експерт, директор аналітичного центру "Цедос" Єгор Стадний.

До переліку входять: "Ветеринарна медицина", "Охорона здоров'я", "Воєнні науки, національна безпека, безпека державного кордону", "Цивільна безпека", "Транспорт", а також спеціальності "Право", "Кібербезпека", "Атомна енергетика", "Публічне управління та адміністрування" та "Міжнародне право".

"Там найбільше важить знання англійської мови. Ці спеціальності є найважливішими і на них потрібно робити акцент. Потім вже оцінюватимуть результати і розширюватимуть перелік", - каже Стадний.

За словами міністра освіти України Лілії Гриневич, впровадження ЗНО стало "щепленням від корупції під час вступу на магістратуру".

"Я пов'язую це в останню чергу з корупцією. Основним чинником і збудником хабарів є самі студенти. Якщо не на вступі, то даватимуть хабарі під час навчання. Варто розвіяти міф, що ЗНО засновувалось як боротьба з корупцією. Це оцінка якості освіти вступників", - розповів експерт.

14 травня розпочалась реєстрація тих абітурієнтів, які цього року вступатимуть до магістратури за технологією ЗНО. Реєстрація вступників для складання зовнішнього незалежного оцінювання триватиме до 18 години 5 червня.

Джерело

2ogoloshenya