Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фестиваль рівності в Чернівцях скасували через «замінування» (ФОТО, ВІДЕО) / Новини на Громадському радіо

 Організатори кажуть, що захід зірвали представники ультраправих рухів Фестиваль рівності, проведення якого планувалося сьогодні в Чернівцях, не відбувся.

Про це розповіла його організаторка, представниця правозахисного руху Insight Світлана Малишева. За її словами, проведенню завадили люди з ультраправих організацій, які прийшли до приміщення.

 «Наш ранок почався з того, що ми спочатку дві години не могли потрапити до приміщення, де був запланований фестиваль. Ми туди потрапити десь близько 11-ї. Готувалися до проведення, розвішували банер… Десь об 11:30 приблизно 30-40 людей із різних ультраправих угруповань зайшли в приміщення. Поліція дозволила їм зайти й підійти впритул до наших дверей. Там їх уже стримувала тільки наша приватна охорона. Зайшли ще декілька людей у рясах. Зрозуміло було, що вони збираються нам заважати проводити захід», —розповіла Малишева.

За інформацією організаторів, фестиваль зривали представники організацій «Традиція і порядок», «Катехон», «Зентроп», «Сестринства св. Ольги».

 Після цього, за словами організаторки, надійшло повідомлення про замінування.

 «Звісно, ми в цей момент вивели всіх. Нас посадили до автобуса, який нас і евакуював», —додала вона.

На сходах приміщення також був розпилений сльозогінний газ, сказала Малишева. «На мою думку, це був такий новий спосіб, який застосувала поліція. З одного боку, і забезпечила безпеку, і не допустила проведення заходу. Я думаю, що це (зрив фестивалю, — ред.) могло відбутися тільки у співпраці», —розповіла організаторка фестивалю.

У прес-службі місцевої поліції пообіцяли прокоментувати обставини події найближчим часом.

Джерело

2ogoloshenya