Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Як побороти лінь"

Словник стверджує, що лінь – це відсутність або недолік працьовитості.

Багато справ на роботі, а вдома ще прасування повно, потрібно приготувати їжу і піти в магазин, але так не хочеться. В усьому винна лінь.

Лінь стає великою і головною перешкодою на шляху до досягнення будь-якої мети – схуднути до літа або влаштуватися на нову роботу.

Словник стверджує, що лінь – це відсутність або недолік працьовитості. Крім того, необхідно враховувати, що лінь буває фізичною і розумовою.

Фізична лінь властива людям, які від природи або за способом життя, в результаті сидячої роботи, гіподінамічні. Нетреноване тіло завжди лінуватися зробити зайвий рух. Спортсменам, та й просто активним людям, рух, навпаки, приносить задоволення.

Що стосується розумової ліні, вона властива практично всім людям: як тим, хто займається чисто механічної роботою, і перевантажувати мозок просто не звик, так і тим, чия трудова діяльність безпосередньо пов'язана з інтелектуальною роботою, приходячи з якої, всім нам хочеться розслабитися і ні про що не думати. Це теж прояв розумової ліні.

Але при цьому, деякі психологи говорять про те, що лінь не існує! Так-так, це не лінь заважає нам працювати, вчитися, займатися спортом, а лише невміння правильно направити свою енергію. Але незалежно від формулювання, ця якість значно псує нам життя.

З огляду на той факт, що лінь дійсно досить часто стоїть на шляху до нашої мети, заважаючи її досягненню, постає цілком логічне запитання, як боротися з лінню?

Здоровий спосіб життя – найкращий помічник у боротьбі з лінню. Раціональне харчування, додатковий прийом вітамінів і мінералів, якщо це необхідно, відмова від шкідливих звичок, загартовування, правильний режим сну і неспання і, якщо не регулярне відвідування спортзали, то хоча б елементарна зарядка добре знизять рівень ліні. Пов'язано це з тим, що часто причиною ліні є фізична виснаженість організму, а вирішується вона саме здоровим способом життя.

Розставте життєві пріоритети. Якщо є така необхідність, зверніться за допомогою до психолога, який допоможе вам у цьому. Часто те, що ми називаємо лінню, є лише відсутністю мотивації. Така ситуація виникає, коли наші обов'язки не збігаються з нашими бажаннями: якщо ви з дитинства мріяли бути лікарем, а за наполяганням батьків працюєте бухгалтером, але не процвітаєте на цьому терені, то виною всьому не лінь, а елементарне небажання. Тоді правильним буде змінити вид діяльності на той, що вам до душі, ніж боротися зі своїм покликанням.

Хобі. Займатися цікавими речами ніколи не лінь, правда? Так займайтеся собі на втіху, поступово перетворюючи їх у засіб заробітку і досягнення інших цілей. Якщо ви любите малювати, малюйте, паралельно освоюйте графічні редактори і підшукуйте вакансії дизайнера. Хочете позбутися від зайвої ваги, але не знаєте, як мотивувати себе на схуднення, зате при цьому любите тварин? Заведіть собаку, з якою разом будете бігати вранці і ввечері і скидайте зайві кілограми, займаючись улюбленою справою.

Комунікабельність. Спілкування з оточуючими часто стимулює нас на нові звершення. Тому спілкуйтеся з якомога більшою кількістю людей, постійно оновлюйте коло спілкування. Але при цьому намагайтеся вибирати активних і успішних людей, уникайте скигліїв, ледарів і невдах.

Правильні цілі. Ставте конкретні і реальні цілі, абстрактні тільки знижують мотивацію. Визначившись з метою, поставте завдання для її досягнення, способи і терміни їх досягнення. Кожен день думайте про те, що ви вже зробили для досягнення мети, і що ще повинні. Хваліть себе за успіхи і намагайтеся все робити самостійно.

Порядок в усьому. Наведіть і підтримуйте порядок на своєму робочому місці: викидайте непотрібні папери, кладіть речі на свої місця.

Часто боротися з лінню допомагає штучний стимул: поспорте з другом, що зробите щось таке. Предметом спору може бути, що завгодно. Але не сперечайтеся ні на що цінне, скоріше на щось нематеріальне, але важливе для вас. Тоді почуття власної гідності не дозволить вам програти.

Стимулюйте себе візуально. Якщо ви хочете схуднути, повісьте на стіну фотографії струнких моделей, якщо мрієте відвідати далекі країни, читайте про них побільше, оточіть себе зображеннями місцевих пейзажів – все це допомагатиме вам подолати лінь і йти до наміченої мети.

Почніть щось робити, і лінь зникне сама собою і ви побачите перші результати.

Вимкніть інтернет! Часто лінь набігає і ми, замість того, щоб з нею боротися залазимо в соціальні мережі, які затягують все сильніше і сильніше. Позбавтеся від інтернет-залежності, і ви помітите, наскільки більше у вас стало часу і сил.

Відпочиньте. Часто лінь – це захисна реакція організму при перевтомі. В такому разі не варто змушувати себе виконувати щось через силу, краще відпочиньте, а потім беріться за роботу з новими силами. Але врахуйте, що списувати щоразу своє небажання працювати на перевтому, ви ризикуєте стати заручником своєї ліні. Але якщо ви дійсно втомилися, краще виберіть активний відпочинок – не лежіть на дивані, краще вирушайте в ліс або по магазинах – до речі, шопінг – чудовий засіб зняти напругу з нервової системи і додаткова мотивація.

Якщо вас здолала лінь, не поспішайте панікувати і боротися з цим почуттям. До речі, деякі вчені вважають, що лінь – це генетична якість, яка передається у спадок від батьків до дітей. Але і це не привід опускати руки. Зрештою, іноді можна дозволити собі трохи полінуватися: у вихідний провести півдня в ліжку, потім прийняти ванну, влаштувати собі СПА-курорт, подивитися улюблений фільм. А на ранок з новими силами братися за роботу. Адже часто те, що сильно пригнічує в собі, виростає з маленької проблеми в справжній невроз, за словами Фрейда. Не соромтеся ліні, не бійтеся її, але грамотно дозуйте – і тоді вона ніколи не переможе вас.

Джерело

2ogoloshenya