Комітет ВР підтримав президентський законопроект про валюту

Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності підтримав президентський законопроект №8152 "Про валюту", повідомляє кореспондент УНН.

Комітетом прийнято рішення взяти за основу президентський законопроект про валюту, і включити до нього положення альтернативного проекту закону, на які погоджується Національний банк України.

"Положення, які є раціональними в альтернативному законопроекті, будуть обов’язково включені до другого читання. Тобто за основу беруть президентський з включенням до нього тих розділів альтернативного законопроекту, які мають бути включені до другого читання", - заявила кореспонденту УНН представник Президента України у ВР Ірина Луценко.

Зі свого боку голова НБУ Яків Смолій повідомив кореспонденту УНН, що бізнес "відчує послаблення обмежень" після прийняття законопроекту про валюту, майже одразу.

"Ті обмеження які є в декреті 1993 року одразу будуть скасовані і бізнес відчує послаблення обмежень буквально на наступний день після прийняття законопроекту", - резюмував Я.Смолій.

12 березня Президент України Петро Порошенко підписав законопроект "Про валюту" та направив його на розгляд парламенту.

Зі свого боку в НБУ заявили, що законопроект “Про валюту” забезпечить просте, прозоре та несуперечливе валютне регулювання, а також свободу проведення валютних операцій за принципом “дозволено все, що не заборонено законом”.

Джерело

2ogoloshenya