Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

З 1 по 30 квітня до портів окупованого Криму зафіксовано заходження 26-ти вантажних суден-порушників та танкерів.

Всі судна були під прапором Російської Федерації.

Про це у середу, 2 травня, повідомляє Міністерство з питань тимчасово окупованих територій, зазначаючи, що інформація надана по суднах, на яких працює система автоматичної ідентифікації (AIS).

Загалом цими суднами здійснено 66 заходів до портів Севастополя, Феодосії та Керчі.

Окрім того, на рейді в акваторіях портів Севастополя, Феодосії, Керчі та Ялти, що використовуються для стоянки кораблів, зафіксовано 18 суден, які також були під прапорами Російської Федерації.

Нагадаємо, що морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим (Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта) закриті розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р «Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту» та відповідно до Наказу Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. № 255 «Про закриття морських портів».

Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів та терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополь, є порушенням норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також порушенням законодавства України, і тягне за собою відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден, зокрема кримінальну.

Джерело

2ogoloshenya