Німецька транснаціональна корпорація Peter Cremer GmbH заявила, що має намір вийти з проекту будівництва в портовому комплексі «Термінал-Укрхарчозбутсировина» терміналу з перевалки олії та меляси через складнощі у веденні бізнесу в Україні і затягування безлічі процесів дозвільними органами.

Як повідомив Дмитро Фалько, глава компанії «Термінал-УХЗС», запуск цього інвест-проекту затягнувся на роки через бюрократичні та юридичні перешкоди з боку дозвільних органів.

Тільки на відведення земельної ділянки для будівництва під’їзної залізничної гілки пішло 7 років. За словами Фалько, він зібрав підписи всіх прем’єр-міністрів і виконуючих обов’язки за ці роки, в тому числі, Володимира Гройсмана.

«Про яке будівництво може йти мова, коли в XXI столітті потрібно витратити 6–7 років на оформлення землі? Це робить нас неконкурентоспроможними як країну», – говорить Фалько.

Проект передбачає будівництво трьох перевантажувальних комплексів, розвиток залізничного господарства, створення підхідного каналу та операційної акваторії. Тільки на першому етапі інвестиції можуть скласти понад $60 млн і дозволять збільшити вантажообіг до 3,5 млн т на рік, створити додатково 300 робочих місць. При цьому відрахування до бюджетів усіх рівнів зростуть на більш ніж 80 млн грн на рік.

Нагадаємо, підприємство «Термінал-Укрхарчозбутсировина» володіє портовим комплексом з перевалювання рідких харчових вантажів на території Дніпро-Бузького морського порту в 10 км на південь від Миколаєва. З 1994 року в їх експлуатації знаходиться єдиний в Україні морський глибоководний комплекс з перевалки меляси. Незалежно від погоди комплекс цілий рік відвантажує суднові партії меляси об’ємом до 25 тис. т.

Джерело

2ogoloshenya