Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Несподівана заява ОБСЄ: вогонь у відповідь - це теж порушення

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомила,що будь-яке відкриття вогню у відповідь є порушенням домовленості про режим тиші на Донбасі.

"З другої половини квітня спостерігачі СММ ОБСЄ сприяють встановленню локальних "вікон тиші" задля проведення ремонтних робіт на Донецькій фільтрувальній станції. Водночас відповідальність за припинення стрілянини лежить не на моніторинговій місії, а на сторонах", – наголосив на брифінгу в Краматорську Александр Хуг, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Хуг зазначив, що попри надані сторонами гарантії припинення вогню в районі ДФС, спостерігачі щодня фіксують там обстріли.

"Обидві сторони заявляють, що вони відкривають вогонь тільки у відповідь, але це - є також порушенням досягнутих домовленостіей про припинення вогню. Будь-яке застосування озброєння є порушенням", – заявив він.

За словами Хуга, близьке розміщення позицій сторін (у деяких місцях вони розташовані обабіч однієї дороги) і наявність у них важкого озброєння (танки, міномети, артилерійські установки) підживлює напруженість та призводить до того, що може виникати загострення.

Джерело

2ogoloshenya