Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Медсестра переплутала ліки і обпекла дитині стравохід

У місті Павлоград на Дніпропетровщині медсестра переплутала препарати і видала 13-річній дівчинці замість ліків дезінфектант.

Дитина його ковтнула й отримала опік.

В обласній дитячій лікарні Влада лежить з опіками стравоходу. Їй боляче ковтати навіть воду. У Павлоградській лікарні дівчинці діагностували запалення підшлункової залози. В перший же день лікування медсестра замість пігулок дала їй дезінфікуючий засіб.

"Зробила ковток – почало все палати. Я кажу, що мені боляче. Вона каже: "Ну як? Не може бути такого!" Вона як подивилась, що мені дала, ахнула. Сказала, що її з роботи попруть. Мене просто повели блювати, підносили все воду, воду, воду. Мені все пекло - горло, ніс, шлунок", – каже дівчинка.

Шлунок їй промивали 3 години. Лише коли приїхала мати, Владу відвезли "швидкою" до обласної дитячої лікарні. Як з'ясувалося, замість ліків – їй дали дезінфікуючий засіб. Телефоном медсестра, яка переплутала препарати, пояснити нічого не змогла. Валентину Сиротченко вже відсторонили від роботи.

"Вибачте, не можу, я знервована. У лікарню попаду. Мені погано дуже і так", – говорить Валентина Сиротченко, медсестра дитячого відділення Павлоградської міської лікарні №1.

У лікарні проводять службове розслідування. Поки що від роботи відсторонені і головний лікар, і завідувач дитячим відділенням. Призначені виконувачі обов'язків виправдовують медсестру. Пакетики з лікарським препаратом і дезінфікуючим засобом – ззовні майже однакові, і обидва – у вигляді гелю.

"Людина переживає, людина точно так само переживає, як би і ви вели себе в цій ситуації. Складна ситуація, вкрай складна, неприємна", – каже Надія Івашечкіна в. о. головного лікаря Павлоградської міської лікарні №1.

Правоохоронці з'ясовують, чому дезінфікуючий засіб зберігався разом із медикаментами.

"Зараз поліція проводить невідкладні слідчі дії, щоб найближчим часом повідомити цьому працівнику про підозру і в подальшому обрати міру запобіжного заходу", – говорить Ганна Старчевська, начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області.

Стан дівчинки нині – середньої тяжкості. У лікарні вона пробуде ще щонайменше 10 днів.

"Отримує антибактеріальну, протизапальну та гормональну терапії. Заплановане проведення контрольної гостроскопії", – говорить Олександр Гладкий завідувач відділення реконструктивної хірургії обласної дитячої лікарні.

Джерело

2ogoloshenya