Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу У БІЛОРУСІ У ДТП ПОТРАПИЛА ДИТЯЧА ФУТБОЛЬНА КОМАНДА З УКРАЇНИ

Унаслідок аварії, що сталася у неділю вранці на трасі "Кам'янець-Шерешево-Свіслоч" в Кам'янецькому районі Брестської області Білорусі, постраждали діти з української команди з футболу, одна дитина загинула, двоє перебувають у важкому стані.

"Одна дитина загинула, ще шестеро дітей з важкими травмами були доставлені в Кам'янецьку центральну районну лікарню. У всіх постраждалих діагностовано черепно-мозкові травми різного ступеня тяжкості, а також переломи та вивихи. Одна дитина перебуває у важкому стані і підключена до апарату штучної вентиляції легенів", – повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я Білорусі.

За даними відомства, аварія сталася в неділю, 13 травня, близько 07:00 на 54 км автодороги Р-98 "Кам'янець-Шерешево-Свіслоч" біля с. Мартинюки. З Бреста до Кам'янця прибула бригада медиків у складі нейрохірурга, травматолога, реаніматолога та інших фахівців, з Мінська – дитячий травматолог, нейрохірург дитячий анестезіолог-реаніматолог. Для вирішення організаційних питань і проведення консультації в Брест вирушив перший заступник міністра охорони здоров'я Дмитро Пиневич, міністр охорони здоров'я Білорусі Валерій Малашко заявив, що взяв ситуацію під особистий контроль.

Як очікується, упродовж дня частина постраждалих дітей буде переведена в Брестську обласну лікарню.

Білоруське телеграфне агентство БелТА повідомляє, з посиланням на ДАІ Білорусі, що загиблому було 13 років, а аварія сталася внаслідок зіткнення мікроавтобуса з навантажувачем. "За попередньою інформацією, водій за кермом автомобіля "Рено Мастер" вчинив попутне зіткнення з навантажувачем Амкодор під керуванням місцевого жителя. Внаслідок зіткнення загинула дитина-пасажир 2005 року народження, громадянин України, який перебував на передньому пасажирському сидінні. На місці події працюють співробітники ДАІ і слідчо-оперативна група", – повідомили в ДАІ.

Офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич повідомляє, що український консул відвідав постраждалих у Білорусі дітей, обставини і причини трагедії наразі розслідуються.

"Обставини та причини ДТП в Білорусі розслідуються. Вранці консул виїхав на місце і разом з місцевою владою вживає першочергових заходів. Консул також відвідав дітей у лікарні", - розповів В.Кирилич у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в неділю.

Він також додав, що за дорученням президента України МЗС вживає заходів щодо надання допомоги постраждалим. "Залучені найкращі білоруські медичні фахівці для надання допомоги постраждалим", - наголосив В.Кирилич.

Джерело

2ogoloshenya