Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Картинки по запросу Зарахування дітей до шкіл триватиме до 31 травня

До кінця травня триває прийом заяв від батьків, які віддають діток у перший клас.

В Департаменті освіти і науки запевняють, що школа не має права відмовляти у зарахуванні, якщо дитина проживає на території обслуговування закладу освіти. Навіть якщо школа переповнена.

Триває прийом заяв на зарахування до школи. Батьки дітей, які цього року йдуть до першого класу, заявки мають подати до 31 травня. 

Які документи потрібні

Батьки мають написати письмову заяву і принести у навчальний заклад копію свідоцтва про народження дитини та оригінал або копія медичної довідки.  Якщо школа вже переповнена, адміністрація може потребувати документи, які підтверджують те, що дитина дійсно проживає на території обслуговування школи. Наразі немає конкретного переліку документів, які підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків. Тому підійде будь-який  документ, що підтверджує місце проживання дитини чи одного з її батьків. Наприклад, паспорт чи документ, що засвідчує право власності на відповідне житло. Ці деталі можна уточнити у школі.

Коли подавати 

До 31 травня - школа зараховує всіх дітей, які підтвердили місце проживання на її території обслуговування, рідних чи усиновлених братів та сестер дітей, які вже є учнями школи, а також дітей працівників школи. До 15 червня - на вільні місця зараховуються діти, які не проживають на території обслуговування школи. Зарахування відбувається через жеребкування. Жеребкування проводитимуть у період з 5 до 10 червня. До 15 червня - зараховуються учні, які не проживають на території обслуговування, але хочуть навчатися за нетиповою освітньою програмою.

Якщо обрали іншу школу

 Дитина не зобов’язана, а має право навчатися в закладі освіти, на території обслуговування якого вона проживає. І таке її право гарантоване Законом України «Про освіту». Якщо батьки бажають віддати свою дитину в початкову школу, яка не закріплена за місцем проживання – вони можуть зробити це. Необхідно подати заяву в обрану школу на вільні місця. Зарахування на вільні місця відбуватиметься за результатами жеребкування. Але в будь-якому разі за ними залишається право на місце у школі за місцем проживання, за умови подання до 31 травня відповідної заяви про зарахування до цієї школи.

 Чи мають право відмовити?

У зарахуванні дитини до школи, на території обслуговування якої вона проживає, відмовити не мають права. Адже дитина проживає на території обслуговування закладу освіти. І це навіть, якщо школа переповнена, Так, наприклад, як з мікрорайоном Озерна, який має всього одну школу - 28. У такому випадку дирекція створює більше класів, але зарахування відбувається. У МОН наголошують, що якщо батькам неправомірно відмовили в зарахуванні дитини, вони мають впродовж двох днів письмово оскаржити рішення школи в департаменті освіти.

Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради - +38 (0382) 79-47-26

Джерело

 

2ogoloshenya