Результат пошуку зображень за запитом "Супрун розповіла, в якому стані постраждалі від отруєння у Черкасах"

У Черкаській обласній лікарні на стаціонарі перебувають 54 дитини та 4 вчителів, які отруїлися на шкільній лінійці 8 травня.

У реанімації залишився вчитель, але стан його здоров'я стабільний.

"Є людина, яка залишається в реанімації. Її стан стабільний. Вона тільки вчора звернулася до лікарні", - сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сьогодні перед засіданням уряду.

Супрун зазначила, що на цей час не встановлений діагноз отруєння дітей та дорослих.

"Поки що немає (встановленого діагнозу). Єдине - в їхній крові, сечі не було ніяких хімічних речовин. Це, можливо, було щось тимчасове, що не залишилося у них в тілі. Але зараз ми досліджуємо ґрунт, воду, навіть взяли воду поблизу".

Також Супрун підтвердила, що сьогодні в Черкасах діти повертатимуться з лікарні додому.

"Діти, напевно, сьогодні почнуть повертатися додому. Вони будуть під наглядом своїх лікарів-педіатрів протягом двох тижнів. Вже немає нових випадків і чекаємо на висновки наших лабораторій".

Речовина, що призвела до масового отруєння дітей у Черкасах, була леткою за складом та небойовою.

"Стан потерпілих не важкий. Це означає, що речовина, яка там була, швидше за все, належить до хуліганських дій. Вона не є ні отруйною, скажімо в прямому розумінні, і не бойовою, чи спеціального підготовленою, щоб завдати людям шкоди. Ця речовина дуже летка у плані впливу, і це означає, що вона складається із кількох, можливо, лише двох складових", - розповів помічник керівника ДСНС Черкаської області Костянтин Проценко.

Джерело

2ogoloshenya