Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

1

Міністр оборони генерал армії України Степан Полторак 8 травня проінспектував військовий арсенал на Хмельниччині.

Як повідомляє прес-служба відомства, він перевірив умови зберігання боєприпасів, стан виконання завдань щодо посилення системи охорони, пожежної безпеки, а також інших заходів, визначених, як пріоритетні в процесі модернізації функціонування системи військових арсеналів.

Під час візиту відбулося заслуховування керівництва Озброєння Збройних Сил України та згаданого арсеналу щодо виконання завдань з розосередження і систематизації боєприпасів, їх укриття у сховищах та облаштування охоронних периметрів технічної території цієї бази зберігання.

Зокрема, зазначено, що проведено значну роботу з розосередження боєприпасів для зберігання у закритих сховищах. Сьогодні всі боєприпаси, які зберігають на території арсеналу, перебувають винятково у сховищах. Також тут вдалося вдосконалити систему охорони і пожежогасіння.

“Завдання, яке стоїть перед нами — відповідальне, непросте, але цілком виконуване. Українцям варто знати, що ту роботу, яку ми зараз розпочали, в таких масштабах і обсягах, в державі ще ніхто не робив. Адже ми будуємо сховища, які не лише надійно захищені від ураження вогневими засобами противника, вони передбачають облаштування сучасними автоматичними системами охорони, сповіщення й пожежогасіння”, — наголосив Степан Полторак.

Цьогоріч в Україні  планується збудувати 15 подібних сховищ на трьох військових арсеналах. Вже розроблено відповідну технічну документацію, проведено тендерні процедури і з травня розпочнуться необхідні будівельні роботи.

Міноборони направить 1,2 млрд грн. на підвищення безпеки арсеналу під Славутою.

Крім цього, до 2021 року військові частини А1358 (с. Цвітоха Славутського району) і А3013 (с. Грузевиця Хмельницького району) мають утилізувати велику кількість боєприпасів, яким понад 40 років.

Джерело

2ogoloshenya