Результат пошуку зображень за запитом "кіборги"

Фільми, які розкажуть більше про українську історію.

День перемоги - час пам’яті тих, хто відважно захищав нашу країну та забезпечив нам вільне життя. З нагоди свята сайт  пропонує переглянути українські фільми, історії яких змушують серце битися частіше.

КІБОРГИ

9 травня на 1+1 відбудеться довгоочікувана прем’єра українського художнього фільму режисера Ахтема Сеітаблаєва Кіборги. Це історія про героїв нашого часу, про боротьбу українських бійців за Донецький аеропорт у вересні 2014 року. У центрі сюжету -  збірні образи, списані з реальних людей, які 242 дні перебували у пеклі облоги і за свою незламність дістали прізвисько «кіборги». Серед них є як українські військові, так і представники добровольчих батальйонів.

Ми хотіли розповісти нову історію України. Ми повинні розуміти, що наша історія залежить від нас самих, і саме ми її творці. Коли ми станемо одним цілим, нас ніхто не зможе зламати. Фільм Кіборги - це історія про мир, а не про війну, про країну, в якій ми всі мріємо жити, - стверджує Ахтем Сеітаблаєв.

ЧУЖА МОЛИТВА

Історико-драматичний фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва висвітлює реальну історію кримськотатарської дівчини Саіде, яка під час Другої світової війни врятувала 88 єврейських дітей, ризикуючи власним життям. Спершу вона захистила їх від нацистів, видавши сиріт за кримських татар, вдруге - від військ НКВС, які проводили депортацію татар, довівши, що діти - євреї. Трасляція фільму «Чужа молитва» на телеканалі 1+1 відбудеться вже 18 травня.

ХАЙТАРМА

Перший кримськотатарський художній фільм режисера та виконавця головної ролі Ахтема Сеітаблаєва «Хайтарма» розповідає про сталінську депортацію кримських татар. Ця трагічна історія кримськотатарського народу показана через історію життя льотчика - національного героя кримських татар Амет-Хана Султана.

НЕЗЛАМНА

В основу біографічного історико-драматичний фільму режисера Сергія Мокрицького «Незламна» покладено життєвий шлях жінки-снайпера Людмили Павличенко. Головна ідея кінострічки - показати трагічну долю жінки під час війни. В основу фільму була покладена автобіографічна книга Людмили.

ДОНБАС

Фільм Сергія Лозниці «Донбас» заснований на документальних матеріалах. Сергій Лозниця розповідає про події, що відбувалися на сході України. У центрі уваги – люди, вимушені пристосовуватися до життя в умовах, коли розпадаються інститути влади, сімейні та професійні зв'язки, коли речі перестають називатися своїми іменами. 9 травня фільм про війну на Донбасі покажуть на Каннському фестивалі.

Джерело

2ogoloshenya