У селі Грабівниця Старосамбірського району на Львівщині збудують туристичне містечко у стилі Дикого Заходу з українською бойківською автентикою.

Як розповів голова Новоміської ОТГ Петро Куляс, у планах місцевих селян – розважати туристів катанням на конях, бричках та ковбойському міні-поїзді, екскурсійними та веломаршрутами, гастрономічним туризмом.

За його словами, уся об’єднана територіальна громада працюватиме над створенням нового туристичного бренду, що поєднуватиме елементи побуту, традицій, архітектури місцевої етнічної групи – бойки – з ідентичними елементами культури американських ковбоїв.

Основна локалізація проекту буде на території колишнього колгоспу. На закинутій ділянці площею 6,6 га збудують готель приблизно на 100 місць, ресторан, розважальні об’єкти туристичної інфраструктури.

Готуються різноманітні туристичні маршрути: історичний – для ознайомлення з краєм і сусідніми селами, активний пригодницький, а також сільськогосподарський. Туристів возитимуть на сироварню, пасіку, парники, пекарню, сушарню для овочів і фруктів, майстерню морозива. На цих об’єктах відвідувачі побачать, як виробляється продукція, зможуть відвідати майстер-класи й продегустувати та купити натуральні продукти.

"Родзинкою" проекту буде стилізований під ковбойський паровий локомотив з двома вагонами, який буде возити туристів із Самбора до Грабівниці. Подорож триватиме близько двох годин.            

Джерело

2ogoloshenya