«Імідж та престиж держави»: Зеленський заявив про створення національної авіакомпанії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні почнеться процес створення української національної авіакомпанії.

Про це він оголосив на форумі «Велике будівництво: авіація та туризм».

«Наразі український ринок не готовий поки що повною мірою забезпечити реалізацію державних інтересів у сфері авіаперевезень, адже тут окрім суто економічних інтересів, велику роль грають і соціальні запити. Для підсилення цього напряму у рамках нашої президентської програми Велике будівництво ми робимо новий крок, потужний крок, про який говорили. Від обіцянок переходимо до практичної реалізації. Це наш національний авіаперевізник. Його створення буде розпочато офіційно вже сьогодні», — сказав Зеленський.

Він додав, що Україна готова інвестувати у повітряний флот, «навантажувати українських виробників та дійсно залучати світових лідерів до об'єднаних проектів в авіабудівництві».

«Ми маємо підтвердження економічної доцільності цього нашого проекту від наших французьких консультантів, що стосується нашого національного перевізника, однак при втіленні цієї ідеї йдеться не лише про збільшення прибутку та пасажиропотоку, але й в цілому питання статусу, іміджу, престижу нашої держави», — відзначив він.

 

2ogoloshenya