Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У малій  виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва розгорнуто виставку інклюзивного класу «Казковий світ», де представлено біля 180 рисунків і робіт живопису, а також  25 скульптурних творів.

Їх поки що всього 9 учнів, що постійно відвідують класи Лідії Степанівни Нікітюк (рисунок, живопис) і Андрія Юрійовича Томчишина (скульптура): Бабенко Лев, Батюк Єва, Корчак Вікторія, Латишев Михайло, Стрілецька Елеонора, Франко Дарина, Штен Дмитро, Фарващук Євген, Подоляк Роман. І хоч вони такі ж непосидючі, безпосередні й допитливі, як і решта учнів школи, проте відрізняються особливим ставленням до оточуючого світу, бо він для них безмежний і незайманий, позбавлений будь-яких складнощів і протиріч. Напевне, через це вони частіше посміхаються, відкриті до будь-якого прояву гуманізму з боку звичайних людей. Їх найчастіше називають сонячними дітьми, адже їхні твори наповнені сонцем, радістю і добром.

У жанровому розмаїтті тут ми можемо побачити портрети, пейзажі, натюрморти, анімалістку. І хоч самі автори дуже часто не обізнані з поділом творів на жанри, це зовсім неважливо для них і для нас, найголовніше, вони зображують те, що навколо них з радістю першовідкривачів, розкриваючи і нам очі й душі для добра і надії, змушуючи зробити все можливе, щоб ці діти адаптувалися в соціумі і виросли щасливими людьми.

Відкриття виставки відбудеться 10 травня о 16:00 у виставковій залі Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (вул. Проскурівська, 65).

Джерело          

2ogoloshenya