Департамент освіти Львівської облдержадміністрації рекомендував школам області відмовитись від "лінійок" радянського зразка на останній дзвоник.

Як повідомила директорка департаменту освіти Львівської ОДА Любомира Мандзій, директорів шкіл області вкотре закликали відмовитись від радянської традиції "лінійки".

"Ми хочемо, щоб це свято було цікавим і приємним для дітей, щоб діти не були змушені годинами стояти у шеренгах. Альтернатив цим "лінійкам" є багато – вчителі спілкуються між собою і діляться досвідом. Також ми вчергове закликаємо дирекції шкіл не запрошувати політиків та чиновників на це свято, а якщо вже ті й прийшли, то не давати їм слова і не змушувати дітей їх слухати", – сказала Любомира Мандзій.

Наразі остаточно не відомо, коли саме буде останній дзвоник, хоча не виключено, що в різних школах області він відбудеться у різні дні.

"Навчальний рік, за планом, закінчується 25 травня. Однак в області є школи, які у зв’язку з захворюваннями призупиняли свою роботу, а, отже, відстають від програми і завершать навчання ближче 30 травня. Тому не виключено, що в різних школах області останній дзвоник відбудеться у різні дні", – додала вона.

Джерело

2ogoloshenya