Довідка про прописку буде не потрібна — українцям з ID-паспортами спростять процедуру реєстрації місця проживання

В Україні готують до розгляду у другому читанні законопроект, за допомогою якого спростять процедуру реєстрації місця проживання, а також скасують необхідність в штампі про прописку в паперовому паспорті і виписку з реєстру, яка йде як додаток до ID-картки.

Про це в інтерв’ю виданню “Главред” розповів керівник з розвитку електронних послуг в Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік.

В законопроекті відмічається, що першоджерелом та єдиним реєстром за пропискою буде реєстр Державної міграційної служби (ДМС). Таким чином, після прийняття законопроекту у українців більше не вимагатимуть довідку про прописку. Банік підкреслив, що державний орган, якому потрібно дізнатися місце реєстрації, може звернутися в електронній формі в ДМС і отримати всю необхідну інформацію.

«Якщо ж ми говоримо про використання цифрових документів, то у нас інформація про місце реєстрації, яка є в паспорті — це вже інформація з ДМС. І коли, наприклад, банк або ЦНАП запитує копію паспорта, там вже міститься інформація про прописку і вона вже є актуальною»,— пояснив Банік.

2ogoloshenya