Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Фронтмен гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук прекрасно розуміє, що українці дивляться на нього, як на кандидата в президенти і чекають, що він оголосить про балотування.

Скоріш за все, Вакарчук прийме участь у виборчих перегонах, але в іншому форматі.

Таку думку висловив політтехнолог Сергій Гайдай та пояснив деталі формату, в якому лідер "Океану Ельзи" може брати участь у виборах.

Експерт зазначив, що Вакарчук відчуває себе зобов’язаним через ту довіру, яку йому висловлюють українці.

"Вакарчук місяці два тому говорив, що він чітко розуміє, що не готовий балотуватися і займати посаду президента. З іншого боку, він добре розуміє, що, так чи інакше, українці на нього дивляться як на потенційного учасника, і він відчуває себе зобов’язаним. Швидше за все, він подумує про інший формат – підтримати когось, тобто бути учасником виборів, але не в форматі кандидата, а як свідомий громадянин, який вирішив підтримати якогось кандидата", – говорить Гайдай.

Також він додав, що артистів можуть використовувати як VIP-агітаторів для інших політиків.

"Очевидно, що вибори можуть скластися за наступним сценарієм: реальний бій може бути між Тимошенко і Гриценком … Вакарчук міг би спокійно підтримати Гриценка, тому що він ближчий цій  публіці, більш молодіжній, фейсбучній і більш прозахідній”, – сказав Гайдай.

При цьому багато експертів підтверджують, що для обрання Вакарчуком президентом є всі шанси. Адже зараз в суспільстві є запит на появу нового яскравого кандидата в президенти.

"Щоб кандидат стрімко набрав популярність і за нього проголосували, обов’язкові два фактора, інші – бажані. Перше – це національна впізнаваність. Про людину повинні знати або здогадуватися щонайменше 70-80% населення. Другий фактор – громадяни повинні вірити, що ця особа значно чесніше і порядочнее інших кандидатів", – пояснює експерт Олександр Солонтай.

Також бачить перспективу в Вакарчуку і керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

"Вакарчук може бути шансом для країни в тому випадку, якщо він піде на союз з просунутою частиною середнього класу, якщо усвідомлює роль структури і організації в політичній грі", – зазначив експерт.

Та незважаючи на те, відомий музикант Святослав Вакарчук жодного разу не заявляв про намір брати участь у виборах президента України.

Джерело

2ogoloshenya