Результат пошуку зображень за запитом "З 2019 року МОЗ не фінансуватиме медзаклади, які ігнорують реформу"

Міністерство охорони здоров'я з 2019 року не фінансуватиме медзаклади, які ігнорують медичну реформу.

 «Державний бюджет фінансуватиме заклади, які ігнорують реформу, до кінця цього року. Якщо до кінця року заклад не переходить на роботу за новою програмою, доведеться місцевій владі шукати власні джерела, щоб утримувати його надалі», – йдеться у повідомленні.

До кінця року медичні заклади повинні підписати договори з Національною службою здоров’я і перейти на принцип «кошти йдуть за пацієнтом». Для цього медзаклади повинні виконати низку вимог. Серед них є надання певних сервісних послуг (можливість записуватися на візит до лікаря телефоном); можливість брати всі аналізи, передбачені переліком послуг, на місці; робота з електронною системою охорони здоров’я, можливість укладати електронні договори з боку медичного закладу.

Як повідомлялося, 25 квітня, уряд прийняв чотири постанови, які дозволяють продовжити реформувати систему охорони здоров'я. Зокрема, Кабмін визначив скільки платитимуть лікарю за одного пацієнта, як медзаклади укладатимуть договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ), як працюватиме електронна система охорони здоров'я.

Джерело

2ogoloshenya