Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Результат пошуку зображень за запитом "Яценюк не бачить Порошенка фаворитом виборів президента"

Колишній прем'єр-міністр, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк вважає, що сьогодні рано говорити про підтримку президента Петра Порошенка на другий термін.

"Партія прийняла рішення, що в цьому році проведе з'їзд, тоді визначимося з нашим кандидатом у президенти. Зараз фаворитів президентської кампанії немає.

Фаворит - це той, у кого хоча б 30%. А якщо у когось 10%, а у когось 5%, то для мене це однакова цифра", - сказав він.

Фаворит — це коли хоча б 30%

"Я взагалі не розумію, хто братиме участь у президентських виборах. Основне питання - з чим ці люди підуть до виборця. Тому що у мене складається враження, що всі хочуть стати президентом, але навіть на секунду не уявляють того, що їм треба робити наступного дня навіть не після інавгурації, а після проведення підсумків голосування", - зауважив Яценюк.

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Про виклики

"У нового президента буде неймовірний тягар відповідальності. Російська агресія нікуди не дінеться. Крим і надалі буде окупований Росією. Залишаться фінансові проблеми країни, нікуди не дінеться трудова міграція, відсутність дешевих і довгих грошей для розвитку бізнесу, економки, інвестицій. Новий президент зіткнеться з тим же, з чим стикається кожна людина, - це завищені очікування"

Про обіцянки "жити по-новому"

"Вона (країна. - Gazeta.ua) живе по-новому. Україна зразка 2013 року і Україна після подій 2014 го - це зовсім різні країни. Об'єдналася в єдину політичну націю"

Про конфлікт з Порошенком

"У Порошенка був жорсткий політичний конфлікт зі мною в 2015-2016 роках. Нам вдалося вийти з нього з найменшими втратами для президента, з великими політичними втратами для мене і практично з нульовими втратами для держави"

Про об'єднання з БПП

"Питання про партію буде піднято виключно перед парламентськими виборами"

Про вплив Росії на вибори

"Головним фактором майбутніх виборів буде їх непередбачуваність. Плюс, уявіть собі, який ресурс направить Росія на втручання в них. Безпрецедентний"

Про зміни до Конституції

"Раджу президенту Порошенкові очолити процес комплексних змін Конституції. Це треба робити до завершення поточної сесії.

Якщо це президент - то є механізм імпічменту. Якщо уряд - механізм відставки. Якщо парламент - механізм дострокових виборів. Жодна політична фігура не має права отримати повну монополію на владу в країні. Тому що кожна монополія завершувалася в Україні революцією"

Про відставку Гройсмана

"Кабмін піде у відставку після проведення парламентських виборів. Згідно з Конституцією, уряд складає повноваження перед новообраним парламентом.

Цей уряд (Гройсмана) для держави. Повинна бути політична стабільність"

Наступні вибори президента мають відбутися у березні 2019‑го, парламенту - в жовтні того ж року.

На виборах президента у травні 2014 року за Петра Порошенка проголосували 54,7% виборців.

Джерело

2ogoloshenya