Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса

У Службі безпеки підтвердили, що розслідують кримінальне провадження за фактами викрадення екссудді Миколи Чауса в Молдові та незаконного переправлення його через державний кордон.

Про це повідомила пресслужба СБУ в коментарі Українській правді.

Дослівно: "Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактами викрадення екс-судді Миколи Чауса та незаконного переправлення його через державний кордон. За ознаками злочинів, передбачених статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України. Наразі інші дані розголошенню не підлягають".

Разом з тим, за даними ЗМІ , у п'ятницю слідчими дійсно було допитано маму Чауса.

В ніч на суботу Hromadske з посиланням на адвоката Чауса Олександра Вишневого повідомило, що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення екссудді в Молдові.

Нагадаємо:

3 квітня стало відомо, що група невідомих озброєних чоловіків викрала екссуддю Чауса в центрі Кишинева. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Президентка Молдови Мая Санду назвала неприпустимим той факт, що в країні викрали українського суддю Миколу Чауcа.

МВС Молдови вже вдалося встановити особи частини організаторів викрадення Чауса і затримати одного підозрюваного.

Глава МЗС Дмитро Кулеба запевнив Молдову у непричетності України до ситуації з викраденням судді Миколи Чауса та запропонував створити спільну робочу групу з цього питання.

2ogoloshenya