Вертоліт РФ перетнув кордон з Україною: прикордонники пояснили, чому не збили його

Глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко пояснив, чому прикордонники не збили військовий вертоліт РФ, який перетнув кордон.

У коментарі ЗМІ, глава Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко пояснив чому прикордонники не збили військовий вертоліт ерефії, який перетнув кордон. За його словами, Москва може використовувати подібні перельоти для того, щоб спровокувати Україну для відкритої війни. Про це повідомляє «РБК-Україна».

За словами Дейнеко, головною проблемою українського кордону є те, що він не демаркований. Через це військова техніка Росії може перетинати деякі ділянки і провокувати військових на відкрите протистояння. Коли російський військовий вертоліт був біля кордону і перетнув його на 50 метрів, український військовий не міг на місці це визначити, і тому ніхто не відкривав вогонь.

Дейнеко підкреслює, що до таких випадків необхідно ставитися дуже обережно, так як потім Москва може звинуватити Україну в атаці. Також він підкреслив, щоб збити вертоліт, необхідно мати переносний ЗРК, а таке озброєння є не у кожного прикордонного загону.

2ogoloshenya