Виявляється, не всі знають, для чого потрібні 3 відсіки в пральній машині

Думаю, що всім відомо про лоток для порошку, але не всі знають навіщо він розділений на три відсіки. В основному так зроблено в усіх пральних машинках.

Крайні відсіки позначені римськими цифрами або іноді буквами А і В, а розташованого в середині стоїть значок сніжинки або квітки.

Відсік з римською цифрою І або буквою А призначений для попереднього прання або замочування. При попередньому пранні речі замочуються, тобто тривалий час знаходяться у воді. Це потрібно, коли є в’їлися або старі плями. Це необхідно для того, щоб машинці було простіше вибити бруд з речей, адже при замочуванні тканина розтягується і набухає.

Відсік з римською цифрою ІІ або буквою В призначений для основного засобу для прання. Цей відсік у основному використовують при виборі всіх інших режимів прання.

У відсік, позначений сніжинкою або квіткою, додаються ополіскувачі, відбілювачі, кондиціонери та інші додаткові засоби для прання.

Нічого складного в цій системі немає, навіть при висуванні лотка для порошку в процесі прання, нічого страшного не трапиться, він буде як і раніше заповнюватися водою.

А лоток розділений на відсіки для того, щоб пральна машинка при різних режимах прання брала необхідний засіб, і вони не змішувалися між собою.

Відмінності режимів прання

Існує дуже багато режимів прання. Досить часто виробники їх створюють для того, щоб заманити покупців, створюючи ілюзію безлічі різних функцій, які виконуються машинкою.

Адже між деякими режимами майже немає ніякої різниці, але деякі все ж дійсно мають значні відмінності, і ми їх використовуємо.

Режими прання в залежності від кількості речей, ступеня забруднення, типу тканини і багатьох інших факторів відрізняються за такими характеристиками:

За температурі нагріву води (зазвичай від 30 до 90 градусів)

Наприклад, коли потрібно випрати синтетичні речі, то температура повинна бути нижчою, щоб не зіпсувати одяг, а якщо прати бавовняну білизну, то температура може бути вищою.

За кількістю оборотів барабана

Наприклад, високі обороти використовуються при віджиманні і сушці в пралці. В основному максимальний віджим в машинці – 1000 оборотів в хвилину.

За алгоритмам обертання барабана

Наприклад, обертання при пранні делікатних тканин може бути більш плавним і м’яким. Залежить це від моделі пральної машини і її вартості.

Джерело: mandarynka.com.ua

2ogoloshenya