У Львові літні майданчики та непродовольчі ринки працюватимуть за окремим протоколом

16 квітня на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС прийняли рішення щодо роботи літніх майданчиків та терас за окремим протоколом та окремий режим роботи запровадили для непродовольчих ринків. 

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише varta1

«Ми моніторили ситуацію з надходження хворих до наших міських закладів. Власне, протягом чотирьох останніх днів спостерігаємо динаміку, що кількість тих, кого виписуємо, є більшою, ніж тих, хто потрапляє в наші міські лікарні, тобто тих, хто є хворі на коронавірус.

Розуміємо, що сьогодні ми аналізували кожну галузь економіки, і ми прийняли рішення запровадити окремий режим роботи для закладів громадського харчування, які зараз працюють лише на виніс, тому до роботи на виніс буде додано можливість роботи за окремим протоколом, який є проговорений і узгоджений, щодо роботи літніх майданчиків та терас. Друге питання — запроваджено також окремий режим роботи непродовольчих ринків, знову ж таки, за окремим протоколом.

Протягом найближчих кількох днів після того, як в понеділок ці зміни вступлять в дію, ми будемо моніторити ситуацію, і попередньо плануємо у вівторок або середу скликати знову засідання комісії ТЕБ і НС. Якщо будуть відбуватись порушення цього протоколу, то такі заклади будуть терміново закриті», — зазначив Андрій Москаленко.

Він також додав, що моніторингові групи будуть працювати у посиленому режимі.

«Якщо говорити про літні тераси, то має бути відстань між столиками 1.5 метри, є обмежена кількість людей, які можуть знаходитися, а також карантинні правила, такі як дезінфекція столика, крісел, туалетів. Є визначені чітко 22 пункти, яких потрібно дотримуватись. Протокол, який впроваджувався минулого року, був дещо доопрацьований цього року, зважаючи на цю реальність, яку ми вже пережили, ми цей протокол обговорили і сьогодні його на комісії ТЕБ і НС перезатвердили.

І поліція, і моніторингові групи будуть проводити перевірки. Особлива увага буде, зрозуміло, у перші дні, і так само продовжимо у наступні дні, звертаючи особливу увагу на дрібниці. Дистанція та уникнення зайвої комунікації — це дуже важливо. Сьогодні це все на вагу людського життя», — додав Москаленко.

2ogoloshenya