Верховна Рада ухвалила закон про виплату по 8 тис. грн ФОПам у "червоних" зонах

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №5300 про фінансову підтримку підприємців, які вимушені зупинити свою діяльність через карантинні обмеження в "червоних" зонах, зокрема про виплату в розмірі 8 тис. грн із державного бюджету.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", президентський проект закону "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19" на позачерговому засіданні парламенту у вівторок підтримали 307 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, виплати мають бути профінансовані за рахунок державного та місцевих бюджетів і призначатимуться застрахованим особам, які втрачають частину зарплати або доходу через запровадження локдауну.

"Законопроект передбачає державну допомогу з двох джерел: держбюджет - це гарантована сума 8 тис. грн і місцеві бюджети - в розмірі, який визначать місцеві органи влади", - зазначила заступник керівника Офісу президента з питань економічної політики Юлія Свириденко, представляючи документ у парламенті.

2ogoloshenya