Коронавірус мутував і почав вражати молодь: що відомо

Коронавірусом у важкій формі у Львівській області все частіше хворіють молоді люди. Також зараз збільшилась тривалість лікування хворих на COVID-19.

Про це у коментарі ТСН.ua розповів директор Львівської обласної інфекційної лікарні, головний інфекціоніст Львівщини Сергій Федоренко, пише "molbuk.ua".

"У нас на стаціонарному лікуванні перебуває 235 хворих. Лікарня повністю завантажена. З них - 9 хворих перебуває у відділенні інтенсивної терапії, у реанімації. Шестеро - на апаратах ШВЛ. Впродовж останніх трьох тижнів вік пацієнтів помолодшав. Наймолодшому пацієнту, який продовжує у нас лікуватися, всього лише 20 років. Далі - є 23-річний та 27-річний пацієнти. Решту - від 40 до 65 років. Є кілька пацієнтів віком 80-82 роки, але їхня частка становить всього лише 3% від загальної кількості хворих", - пояснив медик.

Головний лікар Львівської інфекційної лікарні також додав, що найкраще коронавірус переносять ті хворі, які вчасно звернулись за допомогою до медиків.

"Хворі на лікування до нас надходять на 7-8 день хвороби. Є ще такі, котрих госпіталізували на 10-12 день. Ті, кого госпіталізовують після 12 дня хвороби, перебувають у більш важкому стані. Там важкий перебіг хвороби з гіршими медичними прогнозами. Ті ж кого, госпіталізували на 4-6 день хвороби переносять коронавірус краще. Також їх вдається швидше вилікувати", - наголосив Сергій Федоренко.

Крім того зараз збільшився термін лікування хворих на COVID-19.

"Термін лікування хворих також збільшився. Це -пов'язано зі зміною клінічної картини перебігу хвороби. Здебільшого це становить 14-15 днів перебування у лікарні. У тяжких випадках лікування затягується до 30 днів. Таких випадків є не багато, але, на жаль, вони трапляються", - зазначив лікар.

Львівський медик додає, що хворі на важку форму коронавірусу мають високу температуру та на 80% знижену сатурацію.

"Хворі із важким перебігом мають такі симптоми, як-от: високу температуру, загальну інтоксикацію організму, виражену втому, біль у голові, біль в ділянці грудної клітки, кашель, задишку, млявість, зниження сатурації до 80%", - пояснив Сергій Федоренко.

2ogoloshenya