На сайті Чернівецької міської ради з’явився проект рішення щодо надання комунальному підприємству "Чернівецьке тролейбусне управління" дозволу на закупівлю рухомого складу автобусів на умовах фінансового лізингу.

Відповідний проект рішення зареєстрований у міськраді 24 квітня, і запланований до розгляду на черговій сесії міськради, яка відбудеться 31 травня 2018 року.

Згідно з оприлюднений проектом рішення, пропонується надати комунальному підприємству "Чернівецьке тролейбусне управління" дозвіл на закупівлю рухомого складу на таких умовах фінансового лізингу.

Зазначається, що предмет лізингу - 20 низькопідлогових автобусів великої місткості (не менше 100 місць) і 20 автобусів середньої місткості (не менше 60 місць). Термін поставки автобусів - не більше восьми місяців з дня укладання договору лізингу. Строк лізингу - 36 місяців від дати, визначеної у договорі.

Також повідомляється, що вартість предмета лізинг не повинна перевищувати суму 170 млн грн, а відсоткова ставка за користування лізингом - не більше 18% річних у гривнях.

Водночас Чернівецькому тролейбусному управлінню пропонується укласти договір лізингу, забезпечити страхування, належне утримання та експлуатацію, ремонт та технічне обслуговування автобусів, які є предметом лізингу. Після закінчення терміну дії договору фінансового лізингу підприємство має забезпечити реєстрацію прав комунальної власності на автобуси, які є предметом лізингу, за територіальною громадою м. Чернівців на праві повного господарського відання КП "Чернівецьке тролейбусне управління".

Крім того, у випадку ухвалення цього рішення, департаменту житлово-комунального господарства спільно з фінансовим управлінням міської ради, пропонуватимуться відповідні зміни до Програми фінансової підтримки комунальних підприємств міста Чернівців та здійснення внесків до їх статутних капіталів, а також передбачити у міському бюджеті кошти у сумі не більше 60 мільйонів гривень, як внесок до статутного капіталу комунального підприємства "Чернівецьке тролейбусне управління", для обслуговування договору лізингу та погашення лізингових платежів.

Раніше повідомлялося, що Чернівецька міськрада має намір придбати у лізинг 40 нових автобусів.

Джерело                                                                                      

 

2ogoloshenya