Коронавірусний скандал: у Києві лікарі відмовляються робити вакцину від COVID-19

З 24 співробітників інфекційної реанімації Олександрівської лікарні в Києві, яка першою почала приймати хворих на коронавірус, на вакцинацію від COVID-19 записалися тільки двоє працівників.

Про це під час брифінгу розповів завідувач відділенням інфекційної реанімації Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко, передають Надзвичайні новини.

При цьому коронавірусом перехворіли близько 90% співробітників інфекційної реанімації. Відмову від вакцинації Куценко пов'язує з тим, що в інформпросторі дуже багато неправдивої інформації про вакцинацію, через це люди досі сумніваються, чи робити щеплення.

"З мого відділення, де працюють 24 співробітника, тільки двоє погодилися на вакцинацію. Це я і ще одна медсестра. Можливо, це моє недопрацювання. Я впевнений, що після нас кількість людей, які захочуть зробити щеплення, буде на порядок більше. І в моєму відділенні люди чекають, скажімо так, наслідків нашої вакцинації", - зазначив Куценко.

Лікар також розповів, що до появи COVID-19 в інфекційному відділенні Олександрівської лікарні лікували близько 180 пацієнтів на рік.

"2020 року в нашому відділенні лікувалися 463 пацієнта, з них померли 183. Треба якось задуматися над цим. Я вважаю, що збити шквал коронавірусної інфекції допоможе тільки масова вакцинація", - підкреслив Куценко.

Нагадаємо, що в Києві в четвер, 25 лютого, стартував процес вакцинації від COVID-19 препаратом Oxford/AstraZeneca (Covishield), яку місто отримало від Міністерства охорони здоров'я.

2ogoloshenya