На Закарпатті планують відновити залізничну євроколію за 500 млн грн

20 кілометрів євроколії за 500 млн грн планують відновити між Ужгородом та Чопом. Це дозволить запустити прямі пасажирські поїзди по євроколії з Ужгорода до Праги, Братислави, чи Будапешта.

Як повідомляє видання ЦТС , про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Інфраструктура" розповів заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

Зі слів урядовця, на 2021 рік заплановані роботи з підготовки проектної документації та техніко-економічного обґрунтування проекту по відновленню залізниці з колією європейського стандарту 1435 мм між Ужгородом і Чопом.

"У бюджеті 2021 року передбачено кошти на підготовку ТЕО і проектної документації з відновлення залізничної європейської колії від міста Чоп до обласного центру Закарпатської області міста Ужгород. Це відстань близько 20 км. Це дозволить запустити прямі пасажирські поїзди по євроколії з Ужгорода до Праги, Братислави, Мюнхена, Будапешта, Белграда, Бухареста, Софії і навіть до Відня ", - заявив Кава.

За його словами, в цілому очікувана вартість проекту - 500 млн грн. Його реалізація дозволить "створити ужгородський транспортний хаб, де пасажири з поїздів широкої колії матимуть можливість пересідати в поїзда європейської колії".

У виданні також зазначають, що що в державному бюджеті на 2021 рік передбачено 5 млн грн на проектування робіт з відновлення залізничної колії європейського стандарту шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням до перону залізничного вокзалу Ужгород.

2ogoloshenya