Взяв, але обіцяв повернути. У Києві судитимуть прибиральника, який вкрав пів мільйона гривень

Столичний суд розгляне справу прибиральника, що викрав понад пів мільйона гривень із будинку киянки, але пообіцяв повернути їх за кілька років.

Інформує "Суспільне".

Як повідомляє пресслужба поліції Києва, наприкінці 2020 року мешканка Голосіївського району Києва звернулася до поліції із заявою про те, що її знайомий викрав із квартири велику суму грошей. Для того, щоб з’ясувати обставини події, на місце злочину виїхала слідчо-оперативна група територіального підрозділу.

"У день скоєння злочину чоловік під час прибирання знайшов у шухлядці п’ятнадцять тисяч доларів США та три тисячі євро. Написав власниці помешкання записку, що нібито кошти потрібні для врятування знайомої людини та він бере їх у борг на кілька років. Після чого правопорушник покинув помешкання", – розповів слідчий Голосіївського управління поліції Ярослав Колодяжний.

З’ясувалося, що зловмисник близько року працював у квартирі потерпілої та допомагав їй по господарству. Після проведення слідчих дій та оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили місцеперебування зловмисника. Вони знайшли його в орендованій квартирі на Київщині, яку чоловік винайняв на чужі документи.

"Під час невідкладного обшуку у цій квартирі ми виявили та вилучили чорнові записи фігуранта, мобільні телефони, SIM-карти, кошти у розмірі 2650 євро й 8930 доларів США. Інші викрадені гроші він витратив на власні потреби", – додав слідчий.

Проведена правоохоронцями експертиза підтвердила, що записку потерпілій написав її робітник. Ним виявився 48-річний уродженець Запорізької області, який раніше не потрапляв у поле зору поліції. Слідчі повідомили чоловікові про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

За скоєне чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

2ogoloshenya