У МОЗ розповіли які області першими отримають вакцину від Covid-19

У МОЗ повідомили, що вже мають чіткий план щеплення українців проти Covid.

Міністерство охорони здоров'я спільно з регіональними координаторами провело нараду щодо узгодження останніх штрихів внутрішньообласної логістики вакцин проти коронавірусу.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко у Facebook

Як розплвів Ляшко, відомство організаційно готове до прибуття будь якого типу та кількості вакцин. Він зазначив, що 20 лютого був проведений окремий селектор з обласними складами щодо особливостей обліку та відпуску імунобіологічних препаратів.

"Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші - наступного дня.

Завтра відвідаю одну з областей - Чернігівську, щоб наочно переконатись у готовності складу, мобільної бригади та лікарні, працівників якої будуть вакцинувати першими.

Мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин у який заклад охорони здоров'я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у даній лікарні".

2ogoloshenya