У Чернівцях сміття будуть вивозити приватні фірми: яких змін очікувати

Комунальне підприємство "Чернівціспецкомунтранс" більше не буде вивозити сміття.

Цим з 1 травня будуть займатися приватні фірми, пише molbuk.ua.

Виконком затвердив результати конкурсу з визначення виконавця цих послуг, переможцями у якому стали приватні підприємства – "Альтфатер-Чернівці" та "Укрвторресурси-Буковина".

На фірмах обіцяють покращити якість вивезення, а ще говорять про перегляд тарифу.

Підприємство "Укрвторресурси-Буковина", яке зареєстровано у Києві, у Чернівцях працює вже десять років.

ТОВ "Укрвторресурси-Буковина" має сміттєпереробну лінію на міському полігоні твердих побутових відходів. Крім того, автотранспорт цього підприємства використовувало в оренду "Чернівціспецкомунтранс" для вивезення сміття. Тепер "Укрвторресурси-Буковина" виконуватимуть це самостійно на вулицях Першотравневого та Садгірського районів. Ці вулиці раніше обслуговував "Спецкомунтранс".

У квітні минулого року тариф із вивезення сміття "Спецкомунтрансу" для мешканців багатоповерхівок встановили у розмірі 23,5 гривні з людини, для мешканців приватної забудови  – 24,26 грн з людини. Ці гроші продовжимо сплачувати на рахунки "Чернівціспецкомунтранс" до травня.

В "Укрвторресурси-Буковина" повідомили, що наразі розробляють новий тариф, але поки що не готові сказати його розмір. Не виключають і того, що він може не змінитися. Інформацію про тариф оприлюднять ближче до травня.

Мешканцям, яких обслуговував "Спецкомунтранс", доведеться переукласти угоди із "Укрвторресурси-Буковина". Тут лише формують мережу, але обіцяють облаштувати абонентський відділ для споживачів у зручному місці.

"Альтфатер-Чернівці" продовжить вивозити сміття з вулиць Шевченківського району і мешканцям не потрібно переукладати договори.

Директор фірми "Альтфатер-Чернівці" Віталій Бутра розповідає, що теж готують новий тариф.

“Ціна на вивезення сміття для мешканців зросте, бо будемо вивозити великогабаритне сміття. Якщо зараз тариф становить 23,5 гривні, то він орієнтовно зросте на чотири гривні. Для великогабаритного сміття встановимо спеціальні контейнери, люди зможуть викидати туди будівельні матеріали, побутову техніку. Вивозити таке сміття будемо раз на три дні Також зобов’язані відтепер прибирати контейнерні майданчики, тому будемо стежити, щоби контейнери не були переповненими”, – сказав Віталій Бутра.

Комунальне підприємство "Чернівціспецкомунтранс" з першого травня буде займатися обслуговуванням сміттєзвалища у Чорнівці.

2ogoloshenya